Over

Workshop Wuwei – Leiderschap door niet te handelen voor de top van Makro Nederland.

Achtergrond

De Makro staat voor een grote opgave. De impact van de nieuwe tijd worden steeds meer manifest. Enkel maar de goedkoopste zijn is geen strategie meer. Het landschap van de retail is door de komst van internet definitief veranderd. Links en recht vallen grote namen zoals bv. V&D en Perry sport om.

Maar er is een nieuwe visie ontwikkeld. Makro wordt een plek waar de zelfstandig ondernemer zich erkend en herkend voelt. Waar hij energie krijgt en verbinding voelt. Waar we zijn taal spreken en hij onderdeel van een netwerk is van mensen die net zo in het leven staan als hijzelf.

De nieuwe visie betekent een radicale verschuiving van waarden. Van cash and Carry naar kwaliteit en verbinding. Om deze visie eigen te maken kwam de top 50 van De Makro samen op de geweldige plek van B.Amsterdam.

Aan Flow Sessions werd gevraagd een andere blik op leiderschap te geven waarbij openheid, cocreatie en verbinden centraal staan.

De workshop Wuwei – leiderschap door niet te handelen.

Je gaat onderzoeken wat het betekent om actief niks te doen. Om los te laten. Om je te verbinden. Wat er voor nodig is om goed te luisteren. Zodat je leert signalen op te vangen. Je zult ervaren hoe verleidelijk het is om zelf aan het werk te gaan i.p.v. af te wachten tot de oplossing in co-creatie ontstaat.

Ik gebruik tai chi als metafoor. Om zaken duidelijk te maken. Want de basis van Tai Chi is, door los te laten, door ontspannen te zijn, door mee te bewegen met dat wat je overkomt, in je kracht te komen. Het initiatief naar je toe te trekken. De zaken naar je hand te zetten. En in je voordeel te beslechten.

Ervaringen van de deelnemers

Kef van Helbergen

Precies wat we nodig hadden. Je hebt met je analyse de punten waar we aan moeten werken scherp neergezet.

Merel van Fessum

Bedankt voor je workshop, ik vond het leuk en nuttig en bracht een goede afleiding in een druk programma. Het was helemaal niet zweverig en zeer goed passend in ons thema.