Workshop Wu Wei – Leiderschap door niets te doen.

Workshop Wu Wei, leiderschap door niets te doen voor OPP Managementconferentie van het UWV.

Achtergrond

We hebben lang geloofd dat alles beheersbaar is. Dat elk probleem opgelost kan worden. Deze instelling, dit sterke geloof in de ratio, de maakbaarheid der dingen, heeft ons veel succes gebracht.

Maar de wereld om ons heen is aan het veranderen. De beschikbare informatie neemt exponentieel toe. Lineair rationeel denken is te traag. De omgeving verandert en dat vraagt om een nieuwe vorm van leidinggeven.

De nieuwe leiders doen een beroep op de collectieve intelligentie. Dit betekent een omslag in stijl. Van hiƫrarchie naar verbinding. Van controle naar vertrouwen. Van zenden naar luisteren. En zo onze collectieve kennis kunde en talenten gebruiken om de complexe problemen waar we nu tegenaan lopen het hoofd te bieden.

Wat kun je van de workshop verwachten?

In je nieuwe rol ga je onderzoeken wat het betekent om niets te doen. Om los te laten. Om af te wachten. Om je te verbinden. Om goed te luisteren. Zodat je de fijnste signalen opvangt.

Je zult ervaren hoe verleidelijk het is om in actie te komen. In plaats van af te wachten tot de oplossing in co-creatie ontstaat.

Je gaat oefeningen doen uit de mind & body traditie. Uit de gevechtskunst tai chi.

De foto’s van de workshop