Vanuit eigen kracht in vertrouwen samenwerken

Een tai chi workshop voor de marketing en communicatie afdeling van de Rabobank Haarlem.

Context

Deze tijd van crisis en veranderende publieke opinie zorgt ervoor dat banken en daarmee ook de Rabobank zich moet aanpassen aan de nieuwe tijd. Het oude model waar winstmaximalisatie voorop stond, is niet langer houdbaar. De bank moet zijn vertrouwen terugwinnen door de nadruk te leggen op authenticiteit, openheid, en transparantie.

Voor de medewerkers betekent dit continue aanpassen aan een veranderende omgeving. Hoe blijf je in je eigen kracht? Hoe kan je in vertrouwen samenwerken zodat co-creatie ontstaat? Dit zijn vragen die we in de workshop gaan bekijken.

De workshop

We gaan onderzoeken wat”in je eigen kracht staan” betekent. En hoe je samenwerking kan verbeteren. Dit doen we aan de hand van de interne krijgskunst Tai Chi. Want de basis van Tai Chi is, door los te laten, door ontspannen te zijn, door mee te bewegen met dat wat je overkomt, in je kracht te komen. Het initiatief naar je toe te trekken. De zaken naar je hand te zetten.

Feedback

Wij hebben de workshop als hele waardevolle aanvulling op ons programma ervaren. Mooi om te zien hoe je met je lichaam rationele zaken kunt verklaren. Alle deelnemers hebben er mooie inzichten uitgehaald. En je hebt gelijk; er is nog een hoop werk aan de winkel! Met een nieuw team als het onze, met bijbehorende veranderingen in rollen en verantwoordelijkheden, dient er opnieuw te worden opgebouwd. Dat geeft je juist ook nu de kans om te werken aan de aspecten van grenzen stellen en duidelijk verwachtingen uitspreken.

Dus nogmaals; mooie inzichten en een welkome afleiding in een verder vrij rationeel dagprogramma.