Tai Chi workshop

Een workshop tai chi tijdens een teamuitje van de leraren van de st-Theresia school in Bloemendaal.

Achtergrond
De leraar komt steeds meer in de verdrukking. De bureaucratie neemt toe. Schaalvergroting en regelzucht van het ministerie van onderwijs helpen daarbij niet. Ouders verwachten dat alle problemen bij hun kinderen oplost worden op school. En als leraar ben je op jezelf aangewezen. Geen wonder dat het ziektecijfer onder leraren nog steeds stijgt.

Daarom is het goed om af en toe uit de dagelijkse hectiek te stappen. De tijd te nemen om te voelen dat je er niet alleen voor staat. Te voelen dat je onderdeel uitmaakt van een team. Te voelen dat je gesteund wordt door je collega’s en directie. Dat er tijd is om samen plezier te maken.

Inhoud van de workshop tai chi
Als je succesvol wil zijn als leraar moet je ontspannen binnen een steeds strakker wordende structuur. Ruimte maken voor je eigen creativiteit. Je wilt voelen dat je verbonden bent, onderdeel uitmaakt van een team. Waarop je terug kan vallen.

Daarom gaan je aan de slag met ontspannen, loslaten en verbinden. Hierbij gebruik je oefeningen uit de tai chi. Want de basis van tai chi is, door los te laten, door ontspannen te zijn, door mee te bewegen met dat wat je overkomt, in je kracht te komen.

Ervaringen van de deelnemers

Sandra van Woerkens

Dank voor deze zo welkome ontspannen workshop. Je sloeg de spijker op zijn kop met je analyse van het onderwijs tegenwoordig. Eigenlijk ook zo jammer, want ons beroep is mooi en er is passie, maar vaak weggeduwd door regelgeving. Deze middag mochten we staan en voelen! Succes met jouw mooie werk!

Margo Kempe

Ik werd vooral heel rustig van binnen en sterk.

Arianne Böhm-Huitema

Ik vond het een inspirerende workshop, heb er zeker van genoten. Wellicht zal ik het gaan gebruiken in de praktijk, en in de pauzes om even uit te kunnen blazen. Vooral het loopje en de opwarming, even tot jezelf komen zal ik hopelijk veel plezier en rust van beleven.

Het was ontspannen om te doen, was goed om te doen met ons team, die toch ergens wel allemaal op hun tenen lopen momenteel. Het even niets hoeven en moeten was zeker welkom. Hartelijk dank hiervoor.

De foto’s van de workshop