Tai chi workshop sportdag Rudolf Steiner College
Een workshop tai chi tijdens de sportdag van het Rudolf Steiner College, de Haarlemse vrije school voor vwo, havo en mavo.

Achtergrond
Naast een volwaardig diploma geeft het Rudolf Steiner College aan zijn leerlingen graag meer mee. Ze willen hen persoonlijk inspireren om al het mogelijke uit zichzelf te halen. De middelbare school leeftijd is een moeilijke periode. Lichamelijke en geestelijke ontwikkeling staan in de overdrive. Hoe zorg je ervoor dat je in balans blijft in deze periode.

Om met die veranderingen om te leren gaan is het goed om eens stil te staan. Contact te maken met jezelf. Te ontspannen. Naar binnen te gaan. Even het denken uit te zetten. Aan jezelf te werken.

Inhoud van de tai chi workshop
In de workshop tai chi ga je aan de slag met loslaten, ontspannen en meebewegen. Want de basis van tai chi is, door los te laten, door ontspannen te zijn, door mee te bewegen met dat wat je overkomt, in je kracht te komen.

Je gaat een staande en lopende meditatie doen. En je krijgt uitleg over hoe door te ontspannen je beter in je vel kan komen. Je gaat onderzoeken wat de kracht is van ontspannen. Hoe je door bij jezelf te blijven de zaken naar je hand kunt zetten.

Foto’s van de workshop