North Sea Tai Chi festival 2015
Tijdens het internationale tai chi festival heb ik, naast mijn taak voor de programmering van de workshops, ook als als spreekstalmeester opgetreden.

Het North Sea Tai Chi Festival is een jaarlijks 3-daags open lucht tai chi evenement waarbij de nadruk ligt op het bieden van een scala aan workshops en lezingen. Invulling hiervan is grofweg 70% tai chi-workshops, en daarnaast wordt ongeveer 30% ingevuld door disciplines die op een of andere wijze in relatie staan met tai chi of op een of andere wijze een verrijking zijn voor de gemiddelde beoefenaar van tai chi. We proberen hiermee een platform te creeƫren waardoor uitwisseling ontstaat tussen de verschillende disciplines. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om het zgn. pushing hands te ervaren.

Het aanbod van de workshops is gevarieerd, zodat elk niveau aansluiting kan vinden op het festival. Het is ons er aan gelegen een breed draagvlak te creƫren en een ontmoetingsplek te bieden voor beoefenaren.

Het North Sea Tai Chi Festival is een samenwerkingsverband van Helma Vinke, Roderik Schoorlemmer, Daan Hengst en Pim van den Broek.