Ben

Ik ben Roderik Schoorlemmer geboren 14 juni 1971 te Leiden.

Ik ben vooral een coach. Zowel een persoonlijke als een zakelijke coach. Ik werk met individuen en groepen. Met mensen die over de nodige intelligentie beschikken. Omdat ik voor deze mensen het meeste kan betekenen.

Daarnaast ben ik trainer en tai chi docent.

Help

Ik help mensen en bedrijven om dichter bij zichzelf te komen. Zichzelf beter te leren kennen. Beter contact met hun lichaam te krijgen. En ruimte in hun hoofd.

Ik help hen los te laten. Te ontspannen. Tot rust te komen. In balans te komen. Zich open te stellen. Naar binnen te gaan. Waardoor langzaam aan allerlei blokkades worden opgeheven. Energie weer vrij kan stromen. Zij als vanzelf in hun kracht komen. Ruimte krijgen voor verandering. Voor nieuwe dingen. Voor groei en ontwikkeling.

Ik help mensen patronen bij zichzelf te herkennen. Te beseffen waar ze (steeds weer) tegenaan lopen. Waarom ze in bepaalde situaties terechtkomen. En hoe ze dat kunnen veranderen.

Zo heb ik dat ook zelf ervaren. Met mijn eigen problemen. Daarom blijf ik dicht bij mijzelf in mijn coaching. Gebruik mezelf regelmatig als voorbeeld.

Doe

Wat ik doe, doe ik voor een groot deel intuĆÆtief. Op mijn gevoel. Door een situatie te creĆ«ren die ontspannen is. Losjes is. Waarin niets moet, maar alles kan. Waar mensen als vanzelf open worden. Zacht worden. Waardoor ingewikkelde zaken bespreekbaar worden. Oplossingen zich als vanzelf aandienen. Er spelenderwijs ruimte komt voor groei en ontwikkeling.

De situatie kan een lange wandeling zijn in de natuur.Ā  Een landhuis waar we in een week werken aan persoonlijk leiderschap. Een conferentieoord voor het geven van een workshop of training. Ik kom langs bij het bedrijf om met de teams sessies te doen. Het kan gezamenlijke ontspanningsoefeningen doen in de buitenlucht zijn. Of wekelijks met elkaar geconcentreerd de tai chi vorm oefenen.

In deze sessies daag ik mensen uit de controle te verliezen. Het toeval een kans te geven. De verwondering toe te laten. Zichzelf te verbazen. En boven zichzelf uit te stijgen.

Droom

Ik droom van een wereld waarin iedereen gelukkig is. In balans is. In harmonie met zichzelf is en met de wereld om hen heen. Waar niemand bang is of gespannen is. Onzeker of angstig. Over wat er zou kunnen gebeuren. Over wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Ik droom van een wereld waar mensen onbevangen zijn. Ontspannen zijn. In balans zijn. Mee bewegen met dat wat er gebeurt. Op dat wat er op hen afkomt. En zo optimaal zijn toegerust om alle problemen het hoofd te bieden. Om de juiste oplossingen te bedenken.

Ik droom van een wereld waar iedereen vol zelfvertrouwen naar de toekomst kijkt. Open staat voor groei en verandering. Waar alle mensen in z’n kracht staan. Optimaal gebruik weten te maken van wie men is. Waar ieders kennis, kunde en talent tot ontplooiing kan komen.