Ontspannen, meebewegen en loslaten

Een workshop voor Rijkswaterstaat. De tijden zijn aan het veranderen. De wereld wordt steeds complexer. We kunnen niet alle informatie tot ons nemen. In het jaar 1700 kregen mensen net zoveel informatie te verwerken als we nu in 1 zaterdagkrant kunnen lezen. En hoe is dat nu?

Daarom is het goed om af en toe je hoofd leeg te maken. De verbinding te voelen met je lichaam. Je gedachten tot rust te brengen, op een andere frequentie. Om te ontspannen, los te laten en mee te bewegen. Om een tegenwicht te creƫren voor al het rationeel denken.

Wat kun je verwachten

Na het werk ga je aan de slag. Samen met een aantal collega’s. Je gaat oefeningen doen uit de tai chi. Je gaat ontspannen. Loslaten. Meebewegen. Zodat na een dag werken je denken tot rust kan komen. Je gaat onderzoeken wat het effect van ontspannen is op contact maken. Met jezelf en met anderen. En hoe je kunt meebewegen, met zaken die op je afkomen. Dit alles in een sfeer die losjes is. Waar ruimte is om te spelen. Te lachen.

In het moment zijn

Er komt steeds meer informatie op je af. Mensen zitten in hun hoofd. Hebben last van stress. Om daar een tegenwicht aan te bieden is het goed af en toe stil te staan. Een moment in het nu te zijn. Tai chi is daarbij een metafoor, een middel en een techniek. In deze kunst zijn de kernbegrippen loslaten, meebewegen en ontspannen.

Wat verwacht ik van jou?

Ik wil graag dat je bereid bent mee te doen met een open mind. En ik zou het leuk vinden als je na afloop me laat weten wat je er van gevonden hebt. Dit kan je doen door een email te sturen naar roderik@flowsessions.com

Feedback van de deelnemers

Farah
Ik vond de avond heerlijk ontspannen en leerzaam. Ik begon met een redelijk gespannen hoofd aan de workshop en ging helemaal ontspannen naar huis toeā€¦.dat zegt wel genoeg.
Het was fijn om te zien wat focussen op een ding met je doet. De workshop is volgens mijn verwachting verlopen. Een geslaagde avond dus! Dank voor de wijze waarop jij ons hebt laten kennismaken met Tai Chi!

Foto impressie