Jaarcurus

Een jaarcursus over flow. Over loslaten. Contact maken met je lichaam. Tot rust komen in je hoofd. En in de juiste flow komen. Om boven jezelf uit te stijgen.

Beschrijving

Het dagelijkse leven is hectisch. Werken en gezin vragen aandacht. We nemen weinig tijd om stil te staan. Bij wie we zijn. Wat onze kracht is. Wat ons doel is. Waar we naar toe gaan.

Hoe kom je in je kracht, in de juiste flow. Pak je de uitdagingen op. Niet door er alleen maar over na te denken. Maar door er mee aan de slag te gaan. Door los te laten. Door de diepte in te gaan. Door naar binnen te gaan.

Wat kun je verwachten?

Elke maandag en donderdagavond ga je aan de slag. In de gymzaal van de beatrixschool in Haarlem. Aan de hand van thema’s ga je op onderzoek uit. Aan de orde komen o.a. structuur, contact maken met jezelf, loslaten, in balans komen, verbinden en meebewegen. Je gaat oefeningen doen vanuit tai chi, qigong, yoga en mindfullness.

We gebruiken tai chi als taal. Spelenderwijs leer je de tai chi vorm. Als metafoor om je te leren contact te maken met je lichaam. Te ontspannen. Uit je hoofd te gaan. Naar binnen. Zodat je leert los te laten. Naar de kern te gaan. In balans te komen. Waardoor langzaamaan allerlei blokkades worden opgeheven. Energie vrij kan stromen. Je als vanzelf in je kracht komt. Ruimte krijgt voor verandering. Voor nieuwe dingen. Voor groei en ontwikkeling.

Voor wie?

Iedereen met een behoorlijke intelligentie beschikt. Die abstract kan denken. Die de metafoor van Tai chi begrijpt. En zich verbaal kan uiten.

Iedereen die gedisciplineerd is. Gemotiveerd is. Gefocust is. Aan zichzelf wil werken. Stappen wil zetten. Naar binnen durft te gaan. Een draai wil maken.

Iedereen die last heeft van langdurige fysieke klachten die maar niet over gaan. Die wil leren het contact met hun lichaam te verbeteren.

Iedereen die moeite heeft met ontspannen. Die te veel in zijn hoofd zit.

Wat verwacht ik van je?

Het wordt zwaar. Ik verwacht dat je aanwezig bent. Dat je jezelf openstelt. De diepte durft in te gaan.

Ik verwacht dat je thuis oefent. Zodat je het eigen kan maken. Kan toepassen wat ik je leer.

Ik verwacht dat je een stukje schrijft over wat je geleerd hebt. Waar je aan moet werken. Zodat anderen kunnen zien wat het oplevert. Zodat zij het de volgende keer ook durven.

Praktisch

Iedere maandag en donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De cursus loopt van maandag 3 september 2013 tot en met maandag 30 juni 2014.

Van 20.30 tot 22.00 uur is er een les voor mensen die meer ervaring hebben in tai chi. Aan de orde komen de hele vorm, wapenvormen en pushing hands.

Een proefles kan altijd en is gratis. Zo kan je kijken of deze flow cursus wat voor je is. De kosten bedragen € 12, – per week. Ongeacht of je een of twee keer per week komt. Opgeven kan door een email te sturen naar roderik@flowsessions.com

Locatie

De Beatrixschool
Blinkertpad 3 in Haarlem.
(zie kaartje onderaan de pagina)

Feedback van de deelnemers

Tjerk
Ondernemer. Mijn werk bestaat uit dingen bedenken, analyseren, structureren, verbinden en daarover adviseren. Dit betekent dat ik altijd bezig ben in mijn hoofd. Heerlijk. Maar door bewuster te kunnen voelen, bewuster te kunnen ontspannen en loslaten, heb ik meer energie, blijf ik dichter bij wat ik echt wil en kan. En kom ik tot betere ideeën en adviezen. Ideeën en adviezen die echt ‘kloppen’ bij mij en bij mijn klanten. Jouw flow lessen hebben hierbij een enorme bijdrage geleverd! Thx

Nicolet – Beeldend Kunstenaar
Het heeft een grote invloed gehad op mijn leven, daarom ben ik er ook nog steeds. Ik heb geleerd mijn spieren los te laten en contact te maken met de grond, in plaats van alles door mijn hoofd te laten bepalen. Het heeft me weer grip gegeven op mijn lichaam, waardoor ik weer sterker in het leven sta.

Hans – Account Manager Verzekeringen
Ik ben rustiger en voel me meer richting een balans van werk en privé gaan, ik ben een keer na de training weggereden op de fiets en had een zeer gelukzalig gevoel, de kunst is om dat vast te houden.Ik begin ontspanning in mijn lijf te krijgen, was altijd strak en gespannen om vooral te presteren, nu probeer ik dingen wat meer los te laten en evenwichtiger te worden.
De lessen hebben deels al een prettige invloed op mijn leven.Ik hoop dat Tai Chi een basis (fundering) in mijn leven gaat worden en het begin is er. De blik op de wereld is wat mij betreft wat vriendelijker geworden en ik probeer begrip voor mijn medemens op te brengen.

Taro – Architect
Wat ik fijn vind aan de tai chi lessen is dat ik er iets nieuws leer. Het is een uitdaging om zowel de vorm te leren, als te begrijpen wat het precies betekend om los te laten/ ontspannen en dit toe te kunnen passen in onder andere pushing hands. Het leerproces van tai chi is oneindig. Dat is frustrerend en geruststellend tegelijk. Elke houding, elke uitleg, elke beweging heeft meerdere lagen. En deze lagen ontrafel je door de tijd heen. Mijn tai chi heeft oefening en tijd nodig. Maar ook, of misschien wel vooral, begrip. In het begin hoorde ik niet alles wat Roderik uitlegde, ondanks dat hij in het 3e jaar niets anders vertelt dan in de 1e les. Dit soort ontdekkingen zijn fascinerend.