Tai Chi lessen in Haarlem
Over loslaten. Contact maken met je lichaam. Tot rust komen in je hoofd. In de flow komen.

Waarom?
Het dagelijkse leven is hectisch. De hele dag door vragen werk, gezin en telefoon om aandacht.

We nemen weinig tijd om stil te staan. Bij wie we zijn. Wat onze kracht is. Wat ons doel is. Waar we naar toe gaan.

Hoe kom je in de juiste flow? Door los te laten. Te ontspannen. Door naar binnen te gaan.

Wat kun je verwachten?
Je leert contact te maken met je lichaam. Te ontspannen. Uit je hoofd te gaan. Naar binnen. Zodat je leert los te laten. Naar de kern te gaan. In balans te komen.

Waardoor langzaamaan allerlei blokkades worden opgeheven. Energie vrij kan stromen. Je als vanzelf in je kracht komt. Ruimte krijgt voor verandering. Voor nieuwe dingen. Voor groei en ontwikkeling.

Spelenderwijs leer je de vorm van de oude Chinese energiekunst tai chi.

Voor wie?
Iedereen die abstract kan denken. Die de metafoor van tai chi begrijpt. En zich verbaal kan uiten.

Iedereen die gedisciplineerd is. Gemotiveerd is. Gefocust is. Aan zichzelf wil werken. Naar binnen durft te gaan. Een draai wil maken.

Praktisch
De lessen zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Ze worden gegeven door Roderik Schoorlemmer. Het seizoen loopt van maandag 3 december 2018 tot en met maandag 29 april 2019.

Een proefles kan het hele jaar en is gratis. Geef je hier op. Zo kan je kijken of deze cursus wat voor je is.
(lukt het niet me de link mail dan naar roderik@flowsessions.com)

Locatie
De Beatrixschool
Blinkertpad 3 in Haarlem.
(zie kaartje onderaan de pagina)
Parkeren is gratis

Ervaringen van de deelnemers

Tjerk – Ondernemer

Mijn werk bestaat uit dingen bedenken, analyseren, structureren, verbinden en daarover adviseren. Dit betekent dat ik altijd bezig ben in mijn hoofd. Heerlijk. Maar door bewuster te kunnen voelen, bewuster te kunnen ontspannen en loslaten, heb ik meer energie, blijf ik dichter bij wat ik echt wil en kan. En kom ik tot betere ideeĂ«n en adviezen. IdeeĂ«n en adviezen die echt ‘kloppen’ bij mij en bij mijn klanten. Jouw flow lessen hebben hierbij een enorme bijdrage geleverd! Thx

Nicolet – Beeldend Kunstenaar

Het heeft een grote invloed gehad op mijn leven, daarom ben ik er ook nog steeds. Ik heb geleerd mijn spieren los te laten en contact te maken met de grond, in plaats van alles door mijn hoofd te laten bepalen. Het heeft me weer grip gegeven op mijn lichaam, waardoor ik weer sterker in het leven sta.

Hans – Account Manager Verzekeringen

Ik ben rustiger en voel me meer richting een balans van werk en privé gaan, ik ben een keer na de training weggereden op de fiets en had een zeer gelukzalig gevoel, de kunst is om dat vast te houden.Ik begin ontspanning in mijn lijf te krijgen, was altijd strak en gespannen om vooral te presteren, nu probeer ik dingen wat meer los te laten en evenwichtiger te worden.
De lessen hebben deels al een prettige invloed op mijn leven.Ik hoop dat Tai Chi een basis (fundering) in mijn leven gaat worden en het begin is er. De blik op de wereld is wat mij betreft wat vriendelijker geworden en ik probeer begrip voor mijn medemens op te brengen.

Taro – Architect

Wat ik fijn vind aan de tai chi lessen is dat ik er iets nieuws leer. Het is een uitdaging om zowel de vorm te leren, als te begrijpen wat het precies betekend om los te laten/ ontspannen en dit toe te kunnen passen in onder andere pushing hands. Het leerproces van tai chi is oneindig. Dat is frustrerend en geruststellend tegelijk. Elke houding, elke uitleg, elke beweging heeft meerdere lagen. En deze lagen ontrafel je door de tijd heen. Mijn tai chi heeft oefening en tijd nodig. Maar ook, of misschien wel vooral, begrip. In het begin hoorde ik niet alles wat Roderik uitlegde, ondanks dat hij in het 3e jaar niets anders vertelt dan in de 1e les. Dit soort ontdekkingen zijn fascinerend.

Foto’s van de tai chi lessen
(foto’s van Tommy Smits)

Kaartje van de locatie