Connecting the Dots
Connecting the Dots is een krachtig transformatie programma dat je helpt inzicht te krijgen in je persoonlijk pad. Het programma koppelt nadrukkelijk verleden, heden en toekomst aan elkaar. Het schijnt licht op de vragen die steeds meer mensen bezighouden: Wat is de volgende stap op mijn persoonlijke reis? Waarom ben ik hier? Vervul ik wel mijn potentie? Wat houdt mij tegen? Doe ik de goede dingen?

De context
De huidige crisis laat zien dat we aan de vooravond staan van vernieuwing op vele terreinen. Overheden en organisaties zoeken antwoorden, waar vragen vaak niet eens helder zijn. Maar als het systeem niet meer werkt moeten we terug naar de tekentafel.

Welke rol is voor jou weggelegd? Bedenk je nieuwe business modellen of nieuwe samenwerkingsverbanden? Bedenk je nieuwe structuren of laat je juist de samenhang zien? Zoek je naar oplossingen in de natuur of ontwikkel je nieuwe technieken? Ga je aan de slag met welvaart of welzijn? De eerste contouren dienen zich al aan.We zien broodfondsen voor zzp’ers. Er zijn groepen die gezamenlijk hun energievoorziening regelen. Er zijn bedrijven die elkaar betalen met hun diensten in plaats van geld. Sociale media hebben grote invloed op het ontstaan van een deeleconomie.

Kortom de toekomst is al begonnen. Wat doe jij?

Wat is het?
Connecting the dots is een intensieve week waarin met behulp van aspecten van mindfulness, verschillende technieken om creatieve ideeën te laten ontstaan en het synchroniseren van hoofd, hart en ziel, ruimte wordt gemaakt om de volgende stappen in de toekomst zichtbaar te maken.

Het geeft je inzicht in de mogelijkheden die een ieder van ons heeft en het laat je ook ervaren dat er meerdere kanalen zijn waarlangs inzichten en ervaringen tot je kunnen komen. Aan het eind van de week ga je naar huis met nieuwe ideeën over jouw mogelijke rol in een nieuwe wereld en ervaringen die je met vertrouwen de volgende stappen laten zetten om aansluiting te vinden bij die “nieuwe wereld”.

Het programma bestaat uit drie onderdelen
• Hoe kijk ik naar de wereld?
Het programma geeft inzicht in de verschillende perspectieven die mensen hebben op de wereld. Er wordt gebruikt gemaakt van Spiral Dynamics, èèn van de krachtigste cultuurtheorie die er op dit moment is. Met behulp van een test wordt inzichtelijk welke “brillen” je zelf gebruikt; maar ook hoe jij de wereld benaderd.
• Wat kom ik de wereld brengen?
Met behulp van verschillende interventies krijg je inzicht in wat van nature het best bij je past. Je krijgt ook inzicht in het pad dat je tot nu toe hebt gelopen en wat de mogelijke volgende stappen kunnen zijn. Als je alle regels, vereisten, verwachtingen, normen en geboden weglaat wie zou je dan zijn en wat zou je dan doen? En hoe kan je dit inzetten in de relatie met je omgeving.
• Hoe kan ik synchroniseren met lijf en omgeving?
Ervaar hoe het is als je hoofd, hart en ziel synchroniseren. Herkennen van overlevingsmechanisme en fysieke blokkades die je weerhouden van zijn in het hier en nu. Ervaren wat het is als denken, voelen en handelen samenkomen. Ervaren wat het is als je werkelijk contact legt.

Met die drie onderdelen gaan we aan de slag met als werkvorm Theory U van Otto Scharmer (professor bij MIT). Je gaat in gesprek met jezelf en met elkaar om te ervaren wat zich aandient, en hoe je de toekomst naar je toe kan laten komen. Eerst maak je ruimte, zodat het inzicht kan landen, om vervolgens te onderzoeken hoe je jouw inzichten kunt vertalen naar je dagelijks leven. Het gaat niet om zoeken maar om vinden.

Wie zijn je gidsen?

Eveline de Wal is partner bij Flying Elephants en houdt zich bezig met leiderschapsontwikkeling en veranderprocessen in organisaties.

Floor de Ruiter is partner bij Flying Elephants. Hij is expert op het gebied van organisatie- en communicatie-cultuur. Hij helpt organisaties op een constructieve manier door lastige veranderingsprocessen. Hij maakt daarbij gebruik van de door hem zelf ontwikkelde communicatiemethode van ValueFraming.

Leo Zwieserijn is zelfstandig management consultant en gecertificeerd MMS-coach. Hij begeleidt organisaties bij veranderprocessen en mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast fiets hij over de wereld om te leren, ervaren en beleven.

Roderik Schoorlemmer is zelfstandig coach, trainer en tai chi docent. Hij helpt mensen dichter bij zichzelf te komen; beter contact te krijgen met hun lichaam en ruimte te creëren in hun hoofd. Hij helpt blokkades op te heffen zodat energie weer vrij kan stromen.

De locatie
Vecmont in België.